Anda ingin membuang

Xanthelasma?

Kami boleh bantu anda

Dengan bantuan teknologi bertaraf dunia, izinkan kami merealisasikan impian anda.

16 Tahun Pengalaman

Rawatan Estetik Lengkap

Perkhidmatan Kualiti & Teliti

30,000+ Pelanggan Percaya Kami

Apakah Xanthelasma?

Xanthelasma adalah biji atau bintik kolesterol di sekitar mata. Untuk mudah faham, biji kolesterol ini adalah pengumpulan lemak di kulit. Ia terjadi apabila tahap ‘kolesterol jahat’ sudah terlalu tinggi dalam badan. Pengumpulan lemak ini sering terjadi di bahagian kelopak mata atas, bawah dan juga bahagian kelopak mata yang paling dekat dengan hidung. 

Sila isikan borang di bawah untuk dapatkan konsultasi kami

  Rawatan Klinikal Selamat

  Dikendalikan oleh doktor pakar yang berpengalaman

  Tempat Yang Selesa

  Tempat kami benar-benar selesa dan tenang.

  Pelbagai Pilihan Rawatan

  Menyediakan pelbagai rawatan estetik

  Jaminan Result Puas Hati

  Lebih 5,796 testimoni yang telah berjaya mendapatkan result terbaik

  Keberkesanan

  Dengan menggunakan mesin berteknologi tinggi ia lebih effektif

  Mudah, Cepat & Tak Sakit

  Pakar terlatih yang menghasilkan rawatan yang selesa dan selamat

  Kami akan memastikan impian client tercapai

  Manjakan diri anda dengan apa yang anda patut dapatkan. Dengan bantuan teknologi bertaraf dunia, izinkan kami merealisasikan impian anda.
  WhatsApp-Image-2022-08-06-at-12.03.05-PM.jpeg
  6.png
  5-1.png
  1-2.png
  4-1.png
  7.png

  Kenapa nak buang xanthelasma?

  Kelopak mata merupakan permata yang menyerlahkan kecantikan seseorang tidak kira para lelaki mahupun wanita. Tetapi apabila timbulnya biji kolesterol di kelopak mata, Ia perlu diberi perhatian. Bila lemak berkumpul di kelopak mata membentuk kantung akan membuat penampilan nampak buruk dan menganggu penampilan yang asalnya sempurna. Xanthelasma ini pula sangat aktif dan mampu membesar dalam masa singkat. Ia mungkin akan menghalang penglihatan jika benjolan lemak itu tumbuh cukup besar dan pastinya akan menjejaskan penampilan.

  Frequently Asked Questions

  Xanthelasma hanya boleh dihilangkan dengan beberapa rawatan dari Klinik Aesthetic sahaja. Kaedah rawatan yang disyorkan adalah rawatan Laser kerana ia adalah yang paling mudah, cepat dan berkesan untuk membuang biji kolesterol atau Xanthelasma. Rawatan ini tidak menyakitkan, ia bertujuan untuk memecahkan lapisan kulit luar biji kolesterol untuk membolehkan isinya dikeluarkan. Rawatan ini juga hanya boleh dilakukan oleh Doktor Pakar Kecantikan yang bertauliah. Jangan sesekali mencuba untuk melakukannya sendiri kerana anda boleh terkena jangkitan bakteria dan boleh merosakkan kulit wajah.
   

  KAEDAH LASER

  • Rawatan yang paling berkesan adalah rawatan Laser. Menggunakan kaedah laser yang dipancarkan ke bawah kulit dan mampu memecahkan biji kolestrol membolehkan isi kekuningan lemak keluar.

  KAEDAH SURGERI

  •  Menggunakan kaedah tradisional dimana Doktor pakar akan menggunakan pisau untuk membuang biji kolesterol atau Xanthelasma secara kekal dan kesan biji kolesterol di mata akan dibentukkan semula.

  Anda boleh segera melihat hasil selepas sesi pertama setelah biji kolesterol Xanthelasma telah dibuang.

  Rawatan ini dianggap selamat dan berisiko minimum, selepas rawatan doktor akan membenarkan anda pulang ke rumah. Beberapa jam selepas rawatan, kulit kelihatan kemerahan hingga bengkak ringan tetapi kesan ini akan hilang dalam masa beberapa hari. Anda juga dibenarkan untuk kembali ke aktiviti anda tetapi dengan mengurangkan senaman berat.

  Dapatkan Bantuan Pakar Kami

  Sila isikan borang di bawah untuk dapatkan konsultasi kami