Anda ingin membuang

Xanthelasma?

Kami boleh bantu anda

Dengan bantuan teknologi bertaraf dunia, izinkan kami merealisasikan impian anda.

16 Tahun Pengalaman

Rawatan Estetik Lengkap

Perkhidmatan Kualiti & Teliti

30,000+ Pelanggan Percaya Kami

Apakah Xanthelasma?

Xanthelasma adalah biji atau bintik kolesterol di sekitar mata. Untuk mudah faham, biji kolesterol ini adalah pengumpulan lemak di kulit. Ia terjadi apabila tahap ‘kolesterol jahat’ sudah terlalu tinggi dalam badan. Pengumpulan lemak ini sering terjadi di bahagian kelopak mata atas, bawah dan juga bahagian kelopak mata yang paling dekat dengan hidung. 

Rawatan Klinikal Selamat

Dikendalikan oleh doktor pakar yang berpengalaman

Tempat Yang Selesa

Tempat kami benar-benar selesa dan tenang.

Pelbagai Pilihan Rawatan

Menyediakan pelbagai rawatan estetik

Jaminan Result Puas Hati

Lebih 5,796 testimoni yang telah berjaya mendapatkan result terbaik

Keberkesanan

Dengan menggunakan mesin berteknologi tinggi ia lebih effektif

Mudah, Cepat & Tak Sakit

Pakar terlatih yang menghasilkan rawatan yang selesa dan selamat

Kami akan memastikan impian client tercapai

Manjakan diri anda dengan apa yang anda patut dapatkan. Dengan bantuan teknologi bertaraf dunia, izinkan kami merealisasikan impian anda.
WhatsApp-Image-2022-08-06-at-12.03.05-PM.jpeg
6.png
5-1.png
1-2.png
4-1.png
7.png

Kenapa nak buang xanthelasma?

Kelopak mata merupakan permata yang menyerlahkan kecantikan seseorang tidak kira para lelaki mahupun wanita. Tetapi apabila timbulnya biji kolesterol di kelopak mata, Ia perlu diberi perhatian. Bila lemak berkumpul di kelopak mata membentuk kantung akan membuat penampilan nampak buruk dan menganggu penampilan yang asalnya sempurna. Xanthelasma ini pula sangat aktif dan mampu membesar dalam masa singkat. Ia mungkin akan menghalang penglihatan jika benjolan lemak itu tumbuh cukup besar dan pastinya akan menjejaskan penampilan.

Frequently Asked Questions

Xanthelasma hanya boleh dihilangkan dengan beberapa rawatan dari Klinik Aesthetic sahaja. Kaedah rawatan yang disyorkan adalah rawatan Laser kerana ia adalah yang paling mudah, cepat dan berkesan untuk membuang biji kolesterol atau Xanthelasma. Rawatan ini tidak menyakitkan, ia bertujuan untuk memecahkan lapisan kulit luar biji kolesterol untuk membolehkan isinya dikeluarkan. Rawatan ini juga hanya boleh dilakukan oleh Doktor Pakar Kecantikan yang bertauliah. Jangan sesekali mencuba untuk melakukannya sendiri kerana anda boleh terkena jangkitan bakteria dan boleh merosakkan kulit wajah.
 

KAEDAH LASER

 • Rawatan yang paling berkesan adalah rawatan Laser. Menggunakan kaedah laser yang dipancarkan ke bawah kulit dan mampu memecahkan biji kolestrol membolehkan isi kekuningan lemak keluar.

KAEDAH SURGERI

 •  Menggunakan kaedah tradisional dimana Doktor pakar akan menggunakan pisau untuk membuang biji kolesterol atau Xanthelasma secara kekal dan kesan biji kolesterol di mata akan dibentukkan semula.

Anda boleh segera melihat hasil selepas sesi pertama setelah biji kolesterol Xanthelasma telah dibuang.

Berita Baik!!

KINI RAWATAN XANTHELASMA ADA PROMO DISKAUN TERHAD SEHINGGA 60% UNTUK 100 ORANG TERAWAL SAHAJA.

TAHNIAH!! ANDA LAYAK

Jangan berlengah lagi. Hilangkan kerisauan anda sekarang. Isi borang di bawah cepat sebelum SESI PROMO habis

Dapatkan Bantuan Pakar Kami

Sila isikan borang di bawah untuk dapatkan konsultasi kami

  Lokasi Pilihan (*)

  Marissa Aesthetics & Wellness Centre
  No. 26-G, Jalan Semenyih Sentral 4,
  Semenyih Sentral, 43500 Semenyih,
  Selangor, Malaysia.
  HOTLINE: 012-885 1484

  Legal Disclaimer: Products or services offered on this website is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Testimonials found on this website are results that have been forwarded to us by users of Marissa Face Expert, and may not reflect the typical user’s experience, may not apply to the average person and are not intended to represent or guarantee that anyone will achieve the same or similar results.

  Disclosure:

  marissafaceexpert.com is not affiliated with Facebook, Google, Snapchat, Twitter, Tiktok or any social media platform in any way, nor does they sponsor or approve any of above products. All trademarks mentioned here are copyrighted by their respective owners.