Hai, assalamualaikum. Pertama sekali, saya harap perkongsian masalah saya ni dapatlah bantu sesiapa yang mempunyai masalah yang sama. Nama Aisyah Ameera, berumur 28 tahun. Sebelum ini, saya merupakan seseorang yang bersaiz XXXL. Sampai satu masa, saya tersedar yang saya perlu ubah cara hidup saya sebelum terlambat. Risau juga kalau-kalau datang masalah lain pula bila dah obesiti. 
.
Jadi, saya bermula dengan diet. Saya cuba disiplinkan diri untuk ikut masa makan yang betul dan kurangkan proportion makanan sedikit demi sedikit. Kemudian, saya mula buat senaman ringan dan bila dah biasa, saya upgrade lagi cara senaman saya. Saya adalah juga rasa perubahan dari segi kecergasan tu. Tapi kalau nak kata dari segi penurunan berat badan, memang sikit sangat. Padahal makan kurang dah. Supplement pun saya ada ambik. Macam-macam jenis supplement saya ada. Tapi saya tak faham kenapa macam tak berkesan aje.
.
Satu hari masa saya scroll scroll FB, saya nampak pasal satu artikel ni. Ada orang tu dia kata dia kurang cergas, kalau siang tu memang rasa penat je. Jadi, dia ambik supplement untuk improve keadaan dialah. Malangnya, langsung tak ada perubahan pun. Buat habis duit saja. Jadi, dia pun cuba untuk check keadaan diri dia. Dia buat test DNA dan selepas itu barulah dia tahu yang sebenarnya selama ni, supplement yang dia makan tu bukanlah supplement yang sesuai dengan dia. Badan dia sebenarnya kekurangan supplement lain, sebab itu apa pun yang dia makan tak berkesan.
.
Disebabkan baca kisah dia itulah baru saya tahu ada DNA test untuk check keadaan badan kita rupanya, bukan DNA untuk paternity test tu saja. Saya terfikir, mungkin saya pun dah salah pilih supplement. Saya ingatkan supplement ni lebih kurang je semua. Boleh pilih mana-mana. Untuk pastikan keadaan saya, apa yang tubuh badan saya perlukan, saya cari tempat-tempat yang ada buat DNA test ni. Saya jumpa dekat page Marissa Aesthetic. Lepas itu baru saya tahu, ujian tu cuma perlukan sampel tiga helai rambut saja untuk dianalisis. Tak payah ambil darah untuk buat ujian. Saya call diorang dan buat appointment. 
.
Selepas buat ujian itu, saya akhirnya tahu silap saya. Supplement yang saya makan tu tidak berkesan untuk saya walaupun kenalan saya ambil supplement sama memang menjadi untuk dia. Sekejap saja proses ini dijalankan. Staf yang ada pun baik dan ramah. Itu bonus point saya boleh bagi pada mereka. Sekarang, saya dah pilih supplement yang betul yang dapat membantu meningkatkan kecergasan saya supaya saya lebih bersemangat lagi nak exercise demi sihat dan kurus! Terima kasih Marissa Aesthetic.
.
Itulah perkongsian Cik Aisyah yang telah menjalani DNA Hair Test di Marissa Aesthetic Semenyih. Kami berharap semoga perkongsian dari Cik Aisyah dapat dijadikan panduan kepada sesiapa yang mempunyai masalah sama. Dan jika anda berminat untuk melakukan ujian tersebut, sila datang ke Marissa Aesthetic Semenyih atau hubungi kami untuk maklumat lanjut.