RAWAT masalah sendi dan saraf DENGAN RAWATAN CAHAYA BIOPTRON

Sakit sendi boleh mengganggu kehidupan seharian. Walau bagaimanapun, ini boleh dirawat dengan pengambilan ubat-ubatan, terapi fizikal dan rawatan alternatif lain. Di Poliklinik Penawar Semenyih mempunyai kaedah rawatan moden menggunakan Cahaya Bioptron. Bioptron merupakan rawatan terbaik bagi mengatasi masalah sakit sendi dan saraf. Bertindaklah segera sekiranya anda inginkan perubahan.

Bioptron Light Therapy merupakan rawatan menggunakan kaedah cahaya untuk:

bioptron Light: Sakit lutut

Bagaimana Bioptron berfungsi?

 • Teknologi ini bertindak pada salur darah secara halus. Ia mengaktifkan saluran darah dan merangsang semula salur darah yang bermasalah dan membantu melancarkan aliran darah pada salur darah. Oleh itu, proses penyembuhan lebih cepat berlaku serta masalah kebas dan juga sendi dapat diatasi apabila darah mengalir dengan lancar.

Punca- Punca Sakit Sendi

 • Rawatan ini tidak menyakitkan dan mudah untuk digunakan (Hanya rasa suam dan sangat selesa).
 • Mesra pengguna (Sesuai untuk semua lapisan masyarakat seperti, golongan tua, golongan muda dan juga bayi)
 • Tiada kesan sampingan (Contoh : Tidak membunuh sel-sel pada tubuh, tidak memberi mudarat pada pesakit, tidak melemahkan badan)
 • Kerana kami prihatin dan sayangkan anda , kami mahu anda segera pulih dari sebarang penyakit.
 • Kerana kami faham hasrat anda yang mahukan rawatan yang terbaik dari pakar seperti rawatan kami di bioptron centre yang ditubuhkan oleh doktor kesayangan anda iaitu Dr Rushmini dan Dr Siti dan kami juga memahami anda mahu segera pulih dari sakit yang anda alami
 • Dr Pakar disini sentiasa berbincang bagi menaikkan mutu servis dan rawatan bagi pesakit yang berkunjung di poliklinik kami.

Mesin Cahaya Bioptron yang gunakan di Klinik Penawar.

 1. Sesi pemeriksaan bersama doktor .
  • Dalam sesi ini, anda dikehendaki berjumpa dengan doktor kami agar doktor kami dapat memeriksa anda terlebih dahulu, sebelum doktor menyerahkan anda kepada terapis yang akan merawat.
 2. Sesi bersama terapis.
  • Dalam sesi ini, terapis akan menerangkan tentang rawatan yang akan dijalankan 
   terhadap anda dan memulakan sesi rawatan .

 

Buat Temu Janji Sekarang

Testimoni Mengunakan Bioptron Light.
Ikuti Kisah Kejayaan Kami

“Puas hati dan rawatan yang sangat berkesan! Selepas mak cik Menjalani Rawatan Bioptron Light ni, dalam 1 kali rawatan sahaja dah nampak hasilnya. Bayangkan kalau mak cik buat banyak kali rawatan ini. Malah, Doktor sangat prihatin dan layanan staff yang sangat mesra terhadap mak cik. Rawatan ini selamat dan ternyata berkesan, dan mendapat kelulusan KKM.” -Puan Rokiah

“Dulu mak cik asyik duduk atas kerusi roda je sebab tak larat nak berjalan mesti sakit-sakit sendi mak cik. Mak cik nak buat kerja kat dapur pun tak larat. Anak- anak mak cik suruh mak cik buat rawatan bioptron mak cik pun cuba la sebab mak cik dah tak nak duduk atas kerusi roda. Lepas buat rawatan tu mak cik cuba berjalan dari dapur ke ruang tamu, alhamdulillah sendi- sendi mak cik dah tak sakit lagi. Jadi lepas ni mak cik nak buat lagi la rawatan bioptron.” Keadaan mak cik Raimah dari 1 kali rawatan hingga ke 3 kali rawatan menggunakan bioptron light

“Memang kalau dah tua-tua ni sendi-sendi kerap sakit kalau lama berdiri dan berjalan. Bila dibiarkan bengkak pula. Sampaila jiran pak cik datang melawat pak cik hari tu suruh pak cik buat rawatan bioptron. Pak cik ingat ambil masa lama nak hilangkan sakit sendi pak cik ni. Rupanya lepas buat rawatan tu terus rasa lega je kaki pak cik.”-Pak cik Ismail

Alhamdulillah ramai telah pun berjaya sembuh melalui rawatan terapi bioptron dan rawatan ini  terbukti berkesan Insyaa-Allah.

WE ALL REALLY CARE FOR YOU

See U @ Poliklinik Penawar Semenyih

Buat Temu Janji Untuk rawatan Cahaya Bioptron