Open Hours : 10.00 AM - 6.00 PM / 10 AM - 2.00 PM | Call Us : +60387240319

MARISSA SKIN SOOTHING MIST

SKIN SOOTHING MIST mengandungi CYNANCHUM ATRATUM EXTRACT yang sangat BAGUS untuk membantu merawat radang kulit.

DOKTOR TOLONG!! SAYA TAKNAK POTONG KAKI! SAYA NAK BAWA KAPAL TERBANG!



Seorang pesara kapten mengalami luka yang sangat teruk di kakinya. Pihak hospital menasihatkan kakinya harus dipotong. Sehari sebelum pembedahan dijalankan, bilik wad kapten sangat meriah, riuh rendah dengan kehadiran keluarganya.Ternyata kapten merupakan bapa penyayang dan mempunyai ahli keluarga yang sangat mengasihinya. Mereka datang memberikan sokongan moral buatnya.

Tiba masa untuk pembedahan dijalankan, kapten telah mengamuk, beliau enggan berjumpa sesiapa dan tidak mahu menjalankan pembedahan. Baru kelmarin kapten tersenyum gembira dengan kehadiran keluarganya, hari ni kelihatan wajah beliau sangat sedih dan sugul. Beliau mengadu kesedihan, tidak mahu kakinya dipotong.

Ada seorang misi datang memujuknya, misi tu share dengan beliau satu produk yang boleh membantu menyembuhkan luka pada kakinya iaitu Skin Soothing Mist. Katanya Skin Soothing Mist ni boleh digunakan sebagai antiseptik dan boleh membunuh kuman.

ANAK MANA TAK SAYU HATI MELIHAT ORANG TUANYA SAKIT

 

Ibu sering mengadu luka dekat kaki ayah makin teruk. Ibu suruh saya pulang ke kampung untuk menjenguk dan membawa ayah ke hospital.

Bila melihat luka kaki ayahnya yang masih bernanah banyak, saya dah mula risau. Takut-takut menyebabkan bakteria membiak lebih cepat. Dan takut berjangkit di kawasan lain. Saya mengajak ayah pergi ke hospital untuk check dengan doktor.

Setiba di hospital, suasana terlalu ramai orang menunggu di bilik rawatan. Nak tak nak terpaksalah menunggu untuk pemeriksaan doktor. Serba salah saya dibuatnya. Masa berlalu terlalu lama. Dah hampir 3 jam tapi nombor giliran ayah belum dipanggil. Saya menoleh melihat ayahnya yang sedang lena tidur.

Hati mula terasa sayu memandang ayah yang semakin tua, menahan kesakitan dan menjadi letih menunggu terlalu lama di hospital. “ Ya Allah, kasihanilah ayahku ni, sembuhkanlah dia dari penyakit ni. Berilah petunjuk untukku bantu dia kembali pulih”

Pemeriksaan dari hospital menunjukkan kandungan gula yang tinggi dalam darah. Sangkaan saya dari awal ternyata benar kerana luka kaki selalu seiring dengan masalah kencing yang manis. Ayah hanya terdiam mendengar penjelasan doktor. Penyakit yang paling ditakuti kini sedang dialaminya.

DOKTOR JANGKA ENAM BULAN BARU SEMBUH, TAPI ALHAMDULILLAH DALAM SEBULAN SAJA LUKA SAYA SUDAH TERTUTUP DAN HAMPIR KERING SEPENUHNYA!

 

 

Beliau bernama Encik Amir dan beliau membuat rawatan di sini setelah menjalani pembedahan di belakang tengkuknya. Beliau menggunakan Skin Soothing Mist atas saranan anaknya.

Pada awalnya, beliau mendapati di bahagian belakang tengkuknya terdapat biji-biji kecil. Boleh dikatakan ianya adalah seperti bisul. Dan para perawat mendapati bisul itu sebenarnya telahpun merebak dan perlu dibuang segera.

Doktor di hospital kerajaan menjangkakan beliau akan sembuh dalam jangka masa tiga ke enam bulan. Beliau telah ditempatkan di bahagian ICU utk pembedahan sebelum ini.  Tetapi alhamdulillah setelah menggunakan spray skin soothing mist luka di belakang tengkuk encik amir semakin berkurangan.

Encik Amir, pada awalnya beliau sememangnya sudah mengetahui tentang penyakit kencing manis yang dihidapinya, tetapi beliau tidak menjaga pemakanan. Itulah yang menjadi masalah sebelum ini. Walau bagaimanapun, setelah pembedahan dilakukan, anaknya amatlah tegas dalam memastikan Encik Amir menjaga pemakanannya serta mengambil ubat yang disediakan. Itulah antara faktor yang terpenting dalam proses penyembuhan penyakitnya.

KENAPA LUKA LAMBAT SEMBUH?

  1. Salur darah mengecil dan rosak. Ini menyebabkan sel baru tidak dapat dihidupkan.
  2. Antibody rendah kerana sel-sel pertahanan tiada.
  3. Sel-sel kulit tidak lagi aktif.

BAGAIMANA SKIN SOOTHING MIST MEMBANTU MENYEMBUHKAN LUKA?

  1. Meningkatkan angiogenesis dan kehadiran salur darah halus.
  2. Meningkatkan imuniti kulit.
  3. Menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru.

KEGUNAAN LAIN SKIN SOOTHING MIST

1.Skin soothing Mist sesuai untuk mereka yang mengalami masalah kulit seperti ekzema & ruam.

2. Skin Soothing Mist juga boleh digunakan untuk kecantikkan. Ianya boleh membantu mengecutkan jerawat dan memudarkan jeragat.

3. Skin Soothing Mist sesuai untuk mengatasi masalah kelemumur dan kulit kepala kering dan gatal.

TESTIMONI

“Luka jatuh motor sembuh cepat tak sampai 1 minggu. Spray je pada luka. Luka akan kering dan menyembuh.” – Fatihah

“Sebelum ni spray dekat jerawat saya je, tak sangka boleh guna untuk rawat ruam lampin. Saya spray dekat celah paha anak saya, alhamdulillah dah kurang ruamnya. Berbaloi sangat sebab banyak kelebihan”- Shida

JANGAN BIARKAN LUKA MELARAT❗️ JOM RAWAT LUKA DENGAN PANTAS❗️

Isi Borang Untuk Dapatkan Promosi Terhad

    Pilihan Lokasi Bagi Slot Konsultasi (*)

    Close Menu