PANDUAN LENGKAP STEP BY STEP

CARA MUDAH TURUNKAN BERAT BADAN PANTAS &
REPAIR BODY

Jika anda sedang berusaha menurunkan berat badan, jangan susah hati. Ada cara mudah untuk menghilangkan lemak-lemak yang tidak diingini.

APAKAH YANG DI MAKSUDKAN RESISTANCE OBESITI?

Resistance obesiti berlaku pada mereka yang telah berdiet secara mengurangkan makan dan bersenam melebihi 2 tahun tetapi tetap gagal menurunkan berat badan mereka.

Lihat bagaimana formula unik kami memberikan kesan menakjubkan hanya dalam 14 hari.

TAK ADA NIAT DAN KESUNGGUHAN UNTUK MENGUBAH

Tepuk dada tanya diri korang balik sejauh mana kesungguhan dan usaha yang korang lakukan untuk mengubah diri korang sendiri.

toksin banyak dalam badan

Toksin didapati dalam dua cara iaitu dalaman dan luaran. Faktor luaran boleh dikaitkan dengan punca pemakanan seharian kita. Manakala faktor dalaman pula berpunca dari stress atau marah.

banyak makan dan minum gula tersembunyi

Gula adalah musuh utama kalau korang nak sihat. Gula ni jahat tau. Bukan sahaja menyebabkan kegemukan malahan juga masalah kepada penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, jantung, dan juga kanser.

YAKIN ANDA BOLEH LAKUKAN PERUBAHAN!!

Kalau setiap hari kita makan lebih dari apa yang badan kita boleh bakar, makin bertimbun lah lemak badan kita tu, tu makin hari makin gemuk tu kan. Dan kalau kita buat defisit kalori ni, setiap hari simpanan lemak kita tu akan dibakar, sampai lah kita dapat berat ideal kita. 

Sebenarnya bersenam / workout ni, membantu 20% je tau untuk kita kuruskan badan. Ye 20 % je. Habis tu lagi 80% tu apa?? Of course pemakanan yang lagi 80% tu. Sebab tu ramai je orang yang tak bersenam boleh je kurus. Tapi ramai je orang yang bersenam bertahun-tahun tapi tak kurus-kurus pon.

Pertama sekali, kena set betul betul mind kita KENAPA nak kurus? Apa big why korang, yang akan buatkan korang akan do whatever it takes untuk capai your goals. Betulkan niat, sebab kalau kita bermula dengan niat yang betul, lagi senang dan jauh kita boleh pergi. 

KISAH YANG MENGUBAH KEHIDUPAN SAYA

Satu hari masa saya pergi shopping saya terserempak dengan kawan lama saya masa sekolah menengah. Kawan saya yang dulunya gemok yang selalunya kena ejek masa sekolah ni makin kurus dan body dia jangan cakap la lentik habis. Saya pun Tanya la apa rahsia yang boleh kurus dan body pun makin cantik. Dia pun cerita la yang dia ni pergi join program slimway di Poliklinik Penawar Semenyih. Dia cakap dia dulu pun dah stress dan rasa tekanan sangat-sangat. Tapi lepas dia pergi buat rawatan di Poliklinik Penawar Semenyih, berat badan dia makin turun dan badan pun makin slim macam anak dara.

Tanpa memebuang masa saya telah menghubungi konsultan Poliklinik Penawar Semenyih layanan yang mesra di talian membuat saya tidak sabar untuk ke sana. Keesokan harinya saya pergi ke Poliklinik Penawar Semenyih dan berjumpa dengan konsultant.

APAKAH YANG SAYA BUAT DI POLIKLINIK PENAWAR SEMENYIH

Sesi body analysis
Dalam sesi ini saya ditimbang dan diukur bagi mendapatkan size dan berat.

mereka menggunakan alat untuk mengira ketebalan lemak dan menggunkan apps bagi memeriksa jenis badan saya.

Keputusan sesi body analysis menunjukkan kegemukan saya ni berpunca dari masalah hormon.

Selepas 4 bualn saya membuat rawatan di marissa berat badan saya pun makin turun. Lemak-lemak lama tu pun dah hilang. Yang bestnya badan dah tak menggeleber macam dulu. Sekarang nak pakai baju kebaya pun dah boleh.

 
KENAPA SAYA YAKIN UNTUK MEMBUAT RAWATAN DI SINI
 

rawatan di marissa di kaji dan disyorkan oleh doktor. Semua produk yang
digunakan adalah diiktiraf oleh KKM dan mereka juga mengamlakn polisi
JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN. Sekiranya berat badan tidak turun wang saya
akan dikembalikan, ini berbeza daripada tempat lain yang saya pernah
pergi dahulu.

Dan sekarang impian saya untuk kurus telah Berjaya dan saya sangat gembira.

Rina pernah mempunyai berat badan mencecah 109 kg pada 2017 ketika berusia 20 tahun. Cintanya pernah ditolak oleh seorang jejaka gara-gara berbadan gempal .Sejak itu, Rina tekad kuruskan badan dan mulai bertanya pada rakan sekuliah dimana tempat yg sesuai untuk merawat kegemukkan . Rakan sebiliknya telah mencadangkan supaya cuba rawatan “slimming” di Poliklinik Penawar Semenyih.Tanpa membuang masa Rina terus ke Poliklinik Penawar dan konsultant marissa melayan dengan mesra. Setelah membuat “scan body analisis” yang memeriksa keadaan suis metabolik, yang paling mengujakan ialah mereka mengamalkan “money back gurantee policy” di mana jika tak turun,kita tak perlu bayar . Selepas beberapa bulan, Alhamdulillah impian Rina memakai saiz M menjadi realiti selepas membuat rawatan. Gambar terbaru Rina yang langsing menjadi tumpuan di kelas dan jejaka yang pernah beliau luahkan perasaan dahulu kembali terhegeh-hegeh . -“Program ini sangat bagus dan saya amat berpuashati”. Terima kasih pakar (Rina)

Saya Ali berusia 24 tahun dan mempunyai berat badan 80 kg. Dalam masa 4 bulan lagi saya akan berkahwin,semasa mencuba baju pengantin. Saya cuba tapi seluar sendat,peha bergesel. Saya nekad nak kuruskan badan. Dalam perjalanan pulang kerja saya ternampak poster di Poliklinik Penawar Semenyih. Terus saya ambil nombor telefon dan tanpa membuang masa saya telah menghubungi konsultan tersebut. Keesokan harinya saya pergi ke sana dan berjumpa terus dengan konsultan. Pada hari tersebut, “scan body analysis” dilakukan terlebih dahulu serta ditimbang dan diukur lilit pinggang bagi mendapatkan saiz dan berat. Mereka menggunakan alat untuk mengira ketebalan lemak dan menggunakan aplikasi bagi memeriksa jenis badan saya.Selepas 3 bulan saya membuat rawatan disana berat badan saya pun makin turun. Yang bestnya badan dah tak menggeleber macam dulu. Sekarang nak fitting baju pengantin pun dah boleh. Yang penting semua produk digunakan adalah diiktiraf oleh KKM. Dan sekarang impian saya untuk kurus sebelum bergelar raja sehari telah berjaya dan saya sangat gembira. 

KISAH KEJAYAAN CIK MIRA MENURUNKAN BERAT BADAN

BOOK SLOT ANDA SEKARANG

    Lokasi Pilihan (*)