Open Hours : 10.00 AM - 6.00 PM / 10 AM - 2.00 PM | Call Us : +60387231719

TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN PANTAS DAN BERKESAN

PROGRAM SLIMMING adalah merupakan satu program penurunan berat badan berkesan yang diformulasikan oleh Dr Rushmini Maris Ismail.

Program ini amat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah obesiti degil atau Resistance Obesiti.

APAKAH YANG DI MAKSUDKAN RESISTANCE OBESITI?

Resistance obesiti berlaku pada mereka yang telah berdiet secara mengurangkan makan dan bersenam melebihi 2 tahun tetapi tetap gagal menurunkan berat badan mereka.

Lihat bagaimana formula unik kami memberikan kesan menakjubkan hanya dalam 14 hari.

SETELAH 5 TAHUN GEMUK SEKARANG LANGSING JELITA DENGAN RAWATAN DI POLIKLINIK PENAWAR SEMENYIH

Lihat video farah di bawah

Nama saya Farah berumur 28 tahun, berkerja sebagai Kerani di Syarikat Honda. Saya merupakan ibu kepada 3 orang anak. 

Berat badan saya naik mendadak selepas melahirkan anak ketiga. Orang sekeliling menyangka saya hamil kerana perut saya sangat buncit . Pada masa tu saya rasa down gila. Bayangkan anak ketiga saya baru saja 3 bulan. saya rasa malu nak berhadapan dengan orang ramai, Saya mula berdiet dan bersenam namun gagal menurunkan berat badan Saya juga mengamalkan suplemen dan ubat kurus. Duit pun banyak habis tapi semuanya tak berkesan. Saya sedih sangat. Husband pun tegur kenapa badan makin naik bukan makin kurus ? Baju saiz M dah tak muat, Kena pakai XXL.

Apa masalah sebenar yang saya hadapi masa itu pun saya tak tahu. Lengan dan peha nampak macam ahli gusti Perut jangan cakap la. Makin memboroi. Nak dukung anak pun susah. Terpaksa suruh husband dukung. Saya nak jumpa kawan lama pun malu . yela mana tak malu dulu kurus macam lidi body pun bukan main cantik lagi. Sekarang kecantikkan saya telah hilang.

Payudara pun Nampak kendur je. Husband tengok pun tak lalu, sebab husband cakap dah macam makcik-makcik kendur je Nampak. Baru anak 3 payudara dah kendur. Nak pergi mana-mana kena pakai jubbah sebab nak sorok lemak-lemak yang berketul-ketul di bahagian perut, peha, belakang badan dan punggung yang menggeleber ni. Sedih sangat rasanya.Saya benar benar tertekan.

KISAH YANG MENGUBAH KEHIDUPAN SAYA

Satu hari masa saya pergi shopping saya terserempak dengan kawan lama saya masa sekolah menengah. Kawan saya yang dulunya gemok yang selalunya kena ejek masa sekolah ni makin kurus dan body dia jangan cakap la lentik habis. Saya pun Tanya la apa rahsia yang boleh kurus dan body pun makin cantik. Dia pun cerita la yang dia ni pergi join program slimway di Poliklinik Penawar Semenyih. Dia cakap dia dulu pun dah stress dan rasa tekanan sangat-sangat. Tapi lepas dia pergi buat rawatan di Poliklinik Penawar Semenyih, berat badan dia makin turun dan badan pun makin slim macam anak dara.

Tanpa memebuang masa saya telah menghubungi konsultan Poliklinik Penawar Semenyih layanan yang mesra di talian membuat saya tidak sabar untuk ke sana. Keesokan harinya saya pergi ke Poliklinik Penawar Semenyih dan berjumpa dengan konsultant.

APAKAH YANG SAYA BUAT DI POLIKLINIK PENAWAR SEMENYIH

Sesi body analysis
Dalam sesi ini saya ditimbang dan diukur bagi mendapatkan size dan berat.

mereka menggunakan alat untuk mengira ketebalan lemak dan menggunkan apps bagi memeriksa jenis badan saya.

Keputusan sesi body analysis menunjukkan kegemukan saya ni berpunca dari masalah hormon.

Selepas 4 bualn saya membuat rawatan di marissa berat badan saya pun makin turun. Lemak-lemak lama tu pun dah hilang. Yang bestnya badan dah tak menggeleber macam dulu. Sekarang nak pakai baju kebaya pun dah boleh.

 
KENAPA SAYA YAKIN UNTUK MEMBUAT RAWATAN DI SINI
 

rawatan di marissa di kaji dan disyorkan oleh doktor. Semua produk yang
digunakan adalah diiktiraf oleh KKM dan mereka juga mengamlakn polisi
JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN. Sekiranya berat badan tidak turun wang saya
akan dikembalikan, ini berbeza daripada tempat lain yang saya pernah
pergi dahulu.

Dan sekarang impian saya untuk kurus telah Berjaya dan saya sangat gembira.

konsultant

“Daripada hasil body analisis yang dilakukan, Puan Farah mempunyai tubuh badan jenis Apple dan dan saya menyarankan untuk Puan Farah untuk join program Slimway Poliklinik Penawar Semenyih . Dalam program slimway ini, Puan Farah perlu mengambil rawatan enzim terapy dan konsistant mengamalkan pengambilan Hit Fiber. Kelebihan rawatan ini ialah, dapat mengurangkan berat badan melalui penyerap hormon berlebihan dalam tubuh badan seseorang. Selain itu, ia juga akan memberi rasa kenyang serta meningkatkan metabolism badan”

KISAH KEJAYAAN CIK MIRA MENURUNKAN BERAT BADAN

ANTARA KISAH YANG BERJAYA DI POLIKLINIK PENAWAR SEMENYIH

Saya Ali berusia 24 tahun dan mempunyai berat badan 80 kg. Dalam masa 4 bulan lagi saya akan berkahwin,semasa mencuba baju pengantin. Saya cuba tapi seluar sendat,peha bergesel. Saya nekad nak kuruskan badan. Dalam perjalanan pulang kerja saya ternampak poster di Poliklinik Penawar Semenyih. Terus saya ambil nombor telefon dan tanpa membuang masa saya telah menghubungi konsultan tersebut. Keesokan harinya saya pergi ke sana dan berjumpa terus dengan konsultan. Pada hari tersebut, “scan body analysis” dilakukan terlebih dahulu serta ditimbang dan diukur lilit pinggang bagi mendapatkan saiz dan berat. Mereka menggunakan alat untuk mengira ketebalan lemak dan menggunakan aplikasi bagi memeriksa jenis badan saya.Selepas 3 bulan saya membuat rawatan disana berat badan saya pun makin turun. Yang bestnya badan dah tak menggeleber macam dulu. Sekarang nak fitting baju pengantin pun dah boleh. Yang penting semua produk digunakan adalah diiktiraf oleh KKM. Dan sekarang impian saya untuk kurus sebelum bergelar raja sehari telah berjaya dan saya sangat gembira. 

Aku digelar ‘Bob’ oleh rakanku kerana saiz badan aku yang besar. Pada bulan 4 tahun ini, Aku ada tengok iklan di Facebook Poliklinik Penawar Semenyih. Aku terus “scroll” dan ternampak perbandingan gambar sebelum dan selepas membuat rawatan. Aku segera “pm” dan bertanya alamat tersebut. Setelah mendapat penjelasan, Aku berminat membuat rawatan dan berjumpa dengan pakar bagi menyelesaikan masalah aku ni. Selepas dua hari, aku ke sana dan membuat pendaftaran. Aku bersetuju dan “scan body” dilakukan terlebih dahulu. Nak dipendekkan cerita, selepas 2 bulan aku membuat rawatan, badan kelihatan lebih susut daripada sebelum ini. Ternyata tidak sia-sia buat rawatan disana sebab memang berkesan. Bagi orang yang susah nak turunkan berat badan, sangat digalakkan datang ke sini. Alhamdulillah, terima kasih pakar Poliklinik Penawar Semenyih.

Rina pernah mempunyai berat badan mencecah 109 kg pada 2017 ketika berusia 20 tahun. Cintanya pernah ditolak oleh seorang jejaka gara-gara berbadan gempal .Sejak itu, Rina tekad kuruskan badan dan mulai bertanya pada rakan sekuliah dimana tempat yg sesuai untuk merawat kegemukkan . Rakan sebiliknya telah mencadangkan supaya cuba rawatan “slimming” di Poliklinik Penawar Semenyih.Tanpa membuang masa Rina terus ke Poliklinik Penawar dan konsultant marissa melayan dengan mesra. Setelah membuat “scan body analisis” yang memeriksa keadaan suis metabolik, yang paling mengujakan ialah mereka mengamalkan “money back gurantee policy” di mana jika tak turun,kita tak perlu bayar . Selepas beberapa bulan, Alhamdulillah impian Rina memakai saiz M menjadi realiti selepas membuat rawatan. Gambar terbaru Rina yang langsing menjadi tumpuan di kelas dan jejaka yang pernah beliau luahkan perasaan dahulu kembali terhegeh-hegeh . -“Program ini sangat bagus dan saya amat berpuashati”. Terima kasih pakar (Rina)

Saya Wana, saya digelar “chubby” oleh mereka kerana saiz yang besar. Memang sejak daripada kecil lagi saya seorang penggemar makanan ringan. Pada suatu petang, Fatin kawan baikku telah menghubungi saya setelah lama kami tidak bersua. Dalam rancak berborak fatin mencadangkan saya pergi ke Poliklinik Penawar Semenyih untuk menyelesaikan masalah berat badan yang telah lama membelenggu. Pada hujung minggu, saya pergi ke sana dan konsultant marissa melayan saya dengan sangat mesra. Saya telah membuat “scan body analisis” untuk memeriksa jumlah lemak yang terkumpul. Selepas beberapa bulan, Alhamdulillah impian saya memakai baju saiz M menjadi realiti selepas membuat rawatan. Terima kasih pakar!!!!  

Aku Afiq, berat badan aku mencecah 135kg. Hanya kerana badan aku bersaiz XXL semua kawanku menjauhkan diri kerana bau badan akibat daripada kerap berpeluh. Bila waktu rehat je semua tinggal aku keseorangan di pejabat, jadi aku hanya makan snek dan makanan ringan. Sampai satu tahap aku nekad nak kurus sebab tak tahan dipulaukan rakan sekerja. Keesokkan harinya, aku terus ke Poliklinik Penawar Semenyih untuk membuat rawatan tersebut setelah dicadang oleh abangku sendiri. Semasa disana aku perlu membuat “scan body analysis” terlebih dahulu dan konsultan menerangkan sedikit sebanyak punca kegemukan ini. Salah satunya ialah aku tak dapat mengawal nafsu makanan. Selepas 4 bulan setengah, Aku membuat rawatan, penurunan berat badan memang ketara dari sebelum ini. Ternyata tidak sia-sia buat rawatan di poliklinik penawar Semenyih. Alhamdulillah, aku berjaya kurus dan kawan-kawan semua terkejut melihat perubahanku yang sekarang.

Buat Temu Janji Untuk rawatan Slimming

    Close Menu