“LUKA SECOET MEMBESAR KE SATU INCI, SEBAB INGATKAN BIASA JE TAKDE SERIOUS MACAM NI”

Encik Zainal, 67 tahun mengadu tragedi lukanya yang biasa biasa boleh terjangkit ke tempat lain dan merebak sehingga di luar jangkaan. “fikir kecik je, lepas berapa hari tak sangka pulak kaki makin sakit, sedar sedar je dah besar”. Disebabkan lambat dirawat, tambah pula luka pada kaki. Selepas pulang dari masjid malam semalam beliau teringat satu Poliklinik yang membuat rawatan Bioptron yang disarankan oleh kawannya di masjid.

APA ITU BIOPTRON?
Bioptron merupakan sistem terapi cahaya yang inovatif. Cahaya yang digunakan bukanlah sinaran ultraviolet yang boleh memudaratkan kesihatan manusia tetapi kesan radiasinya merangsang dan mengaktifkan sistem pertahanan manusia. Malahan rawatan ini turut sesuai untuk kanak-kanak dan semua peringkat umur sebagai terapi dalam pelbagai keadaan seperti pediatrik perasaan, dermis, alahan, asma, dan jangkitan. Selain itu, rawatan ini juga menggalakkan penyembuhan dan ketidakselesaan pada kulit dan ia tidak hanya tertumpu di satu kawasan sahaja dan ia juga dapat membantu menyembuhkan luka atau kuman yang merebak.

Semakin lama dibiarkan semakin bertambah sakit dan merebak dan pekerjaan harian beliau menjadi terhad dan kurang boleh bergerak, tahu je lah orang tua tua ni kurang senang kalau hanya duduk berdiam tanpa melakukan sesuatu dalam satu hari.

Sesampai di Bioptron dengan kaki yang dibalut sendiri kurang rapi dan tanpa sebarang ubat, salah seorang staff Poliklinik Penawar terus menyambut kedatangan dan menawarkan pertolongan kepada Encik Zainal dan terus dibawa masuk berjumpa dengan doktor pakar yang bertugas pada waktu itu. Setelah dibuka balutan, doktor terus membawa Encik Zainal ke bahagian terapi Bioptron untuk mematikan kuman dan merawatnya dengan cepat.

Rawatan tersebut dibuat pada dua sesi, pagi dan petang dalam masa empat hari dan keesokannya luka tersebut sudah kering dan tempat yang berlubang tersebut sudah semakin pulih dan tidak sengeri sebelumnya pada hari pertama beliau datang. Alhamdulillah semua puas hati.

Bagi yang mempunyai masalah yang sama atau pelbagai masalah kulit dan lain lain, anda dialu-alukan datang ke lokasi kami yang dibuka pada setiap hari dari Isnin hingga Ahad.**Lokasi

============================================================

No.26G, Jalan Semenyih Sentral 4, Semenyih Sentral, 43500 Semenyih, Selangor.

=======================================================

Leave a Reply