Open Hours : 10.00 AM - 6.00 PM / 10 AM - 2.00 PM | Call Us : +60387240319
MAKAN SUPPLEMENT TAK ADA BEZA

MAKAN SUPPLEMENT TAK ADA BEZA

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Harap semuanya dalam keadaan yang baik. Untuk kali ini, kami ada perkongsian yang istimewa untuk semua. Kami ada kongsikan pengalaman seseorang yang telah menjalani DNA Hair Test di sini.

Hai semua, pertama sekali saya nak memperkenalkan diri. Nama saya Rahimah Sazali. Jadi setelah melakukan DNA Hair Test, akak nak share pengalaman tu kepada semua. Mana tahu bermanfaat untuk yang belum pernah buat..Sebab utama akak datang ke Poliklinik Penawar Semenyih adalah untuk check masalah kesihatan akak. Akak ni kerja office. Masuk pukul lapan, balik pukul lima atau enam petang. Masa awal-awal dulu akak okay saja. Tapi sejak akhir-akhir ni, akak ada masalah lesu. Ingatkan mungkin terlebih kuat buat kerja ke apa, dalam dua tiga hari okaylah. Tapi masalahnyadah dekat sebulan makin teruk pula jadinya. Jadi akak pun ambiklah supplement untuk boost sikit energy. Biar tak lesu lagi. Malangnya, akak masih sama juga. Malam susah sangat nak tidur. Siang pula cepat letih. Kadang-kadang baru tiga empat jam masuk kerja, penat dia bukan main lagi macam dah seminggu tak tidur..Memandangkan keadaan akak makin teruk dan supplement yang akak ambik itu pun macam tak ada effect untuk improve keadaan akak, jadi akak nak buat full check up. Takut juga ada masalah apa-apa dalam badan yang kita tak tahu..Hari akak cuti, akak direct saja pergi ke Poliklinik Penawar Semenyih dan tanya terus di kaunter, dekat sana ada tak buat DNA Hair Test. Sebab akak pernah la orang buat tu sebab nak tahu pasal kesihatan dia, tapi tak tau pula dekat mana yang dia buat tu. Dan alhamdulillah memang dekat situ ada buat, jadi senanglah kerja akak. Tak perlu mencari-cari ke tempat lain pula mencuba nasib..Jadi, akak tunggu nama dipanggil dan masuk ke bilik doktor. Akak pun ceritakan masalah akak, dan kemudian akak tanya pula pasal test tu. Doktor kata akak cuma perlu beri tiga helai rambut sebagai sampel. Tak perlu ambik darah apa semua. Jadi kepada sesiapa yang nak buat test ini dan takut kena inject, jangan risaulah ya. Selepas sampel rambut diambil, analisis pun dibuat..Apabila result dah keluar, pihak poliklinik call akak dan akak datang semula ke sana. Result tu keluar dalam bentuk booklet. Semua details pasal tahap mineral, vitamin, antioksidan dalam tubuh dan sebagainya ada dalam tu. Apa yang akak perlu ambik dalam pemakanan, apa yang akak perlu elakkan pun ada. Dan mengikut profiler atau result akak tu, akak dapat tahu apa punca masalah akak yang sebenarnya. Dan akak juga dapat tahu yang supplement yang akak consume tu sebenarnya tak sesuai untuk akak. Sebab tu tak nampak perubahan walaupun dah habis makan semua. Dah selesai semua, akak pun terus saja balik..Dengan semua yang akak baru tahu tu, barulah akak dapat tentukan supplement dan jenis ubat-ubatan apa yang akak sepatutnya ambik, dan apakah cara yang lebih sesuai untuk akak ubah diet pemakanan akak..Akhir sekali, terima kasih kepada team Poliklinik Penawar Semenyih kerana telah membantu saya untuk kembali bekerja dengan cergas dan lebih bersemangat dari sebelumnya.

.Dengan perkongsian Puan Rahimah Sazali itu, kami harap dapat kami membantu sesiapa yang turut mempunyai masalah yang sama, atau merasakan ada sesuatu yang anda ingin pastikan berkenaan keadaan kesihatan anda secara lebih mendalam. 
Anda boleh hubungi kami di link: 

📞 013-3881484
📞 013-3881484
📞 013-3881484

Leave a Reply

Close Menu