You are currently viewing “ TOLONG JANGAN POTONG KAKI SAYA , DOKTOR. NANTI SAYA TAK BOLEH BAWA KAPAL TERBANG. KASIHAN SAYA DOKTOR “

“ TOLONG JANGAN POTONG KAKI SAYA , DOKTOR. NANTI SAYA TAK BOLEH BAWA KAPAL TERBANG. KASIHAN SAYA DOKTOR “

“TOLONG JANGAN POTONG KAKI SAYA , DOKTOR. NANTI SAYA TAK BOLEH BAWA KAPAL TERBANG. KASIHAN SAYA DOKTOR“
.
Kenangan yang tak dapat saya lupakan pada sewaktu bekerja di sebuah hospital. Tugas saya pada waktu itu ialah sebagai seorang doktor perubatan bahagian bius. Dari kecil lagi saya memang suka kerja bahagian bius ni..Bagi saya dapat membantu orang menjalani pembedahan dengan selamat merupakan satu kepuasan yang tak terhingga. Pada satu hari, saya ditugaskan untuk memeriksa seorang pesara kapten yang kakinya mempunyai luka yang sangat teruk. Pihak hospital menasihatkan kakinya harus dipotong. Sehari sebelum pembedahan saya tengok bilik wad kelas “A” di mana kapten ditempatkan seorang diri. Masa itu riuh rendah dengan kehadiran keluarganya. Ternyata kapten merupakan bapa penyayang dan mempunyai ahli keluarga yang sangat mengasihinya. Mereka datang memberikan sokongan moral buatnya..Pada hari pembedahan saya pun bersiap sedia untuk berjumpa kapten itu. Sebab memang rutin harian saya dan tugas saya bertemu pesakit pada pagi pembedahan. Saya dapati bilik kapten gelap berkunci dan jururawat mundar mandir di luar wadnya. Saya diberitahu bahawa kapten telah mengamuk pada pagi itu. Beliau enggan berjumpa sesiapa dan enggan menjalani pembedahan itu.
.
Jururawat berkata,
“CUBALAH DOKTOR ROS PUJUK KAPTEN”.
.

Saya lihat wajah beliau sedih dan sugul. Baru semalam dia nampak ceria tak sangka pagi ini moodnya berubah.Saya pun berusaha memujuknya. Lantas dia menerangkan pada saya.“Meskipun saya tidak makan dan minum makanan manis, gula tetap juga tinggi. Tolonglah saya doktor, jangan potong kaki saya “

.
Saya mula menjadi pendengar rintihan jiwa seorang bapa tua yang menyalahkan diri sendiri gagal menjaga pemakanan sehingga menjadi sakit. Untuk pengetahuan follower FB Doktor, sakit ini bukanlah kerana kapten tidak menjaga pemakanan. Puncanya ialah kerana ‘hormon yang rosak’.
Dalam tubuh kita terdapat kalenjar hormon yang umpama “kilang”. Bila kilang ini rosak hormon tidak dapat dihasilkan. Kini dengan adanya ilmu tentang pemulihan kalenjar hormon dan pemakanan kita mampu membantu tubuh kembali sihat.

.

Di POLIKLINIK PENAWAR SEMENYIH , kami menggunakan laser jenis ‘BIOPTRON’ yang membantu kesembuhan dengan meningkatkan ANGIOGENESIS iaitu pembentukan salur darah yang baru.
Apabila saya lihat pesakit yang datang ke poliklinik saya sekarang, saya sering terfikir betapa baiknya kalau teknologi seperti mesin Bioptron ini sudah ada pada ketika itu. Kisah itu cukup membuatkan saya terkesan meskipun telah lima tahun berlalu  . Dan setiap kali melihat perubahan yang dialami oleh pesakit yang membuat rawatan bioptron sekarang, saya berasa cukup gembira dan bersyukur kerana dengan adanya mesin ini, saya berpeluang membantu orang lain yang mempunyai nasib sama seperti kapten tersebut.
.

=========================
KELEBIHAN CAHAYA BIOPTRON
=========================
MERAWAT LUKA, MEMATIKAN KUMAN DAN MENGAKTIF SEL BARU.
MERAWAT ECZEMA, RUAM, KUDIS.
MERAWAT SAKIT BELAKANG, SENDI DAN SARAF.
MERAWAT JERAWAT DAN JERAGAT
MERAWAT GASTRIK.
MENGGALAKKAN PERTUMBUHAN RAMBUT.
MENINGKATKAN SYSTEM IMUNISASI.
KECUTKAN BUASIR & LAIN-LAIN
.

Untuk sebarang pernyataan sila hubungi no di bawah ya. 

🙂

📞 013-3881484
📞 013-3881484
📞 013-3881484

TERIMA KASIH 

Leave a Reply