Bioptron - Terapi Cahaya

Cahaya Bioptron ialah peralatan perubatan yang memancarkan cahaya yang dihasilkan secara semulajadi oleh matahari tanpa radiasi. Teknologi ini telah dihasilkan dari Switzerland. Gelombang cahaya BIOPTRON dapat menembusi tisu badan, memulakan perubahan positif pada tahap selular. Cahaya diserap oleh tisu hidup yang meningkatkan tahap ATP (adenosine triphosphate), yang meningkatkan metabolisme sel.

Rawatan Hapus Jerawat

Alat Peranti Bioptron membantu memancarkan fluks yang bercahaya lembut polarisasi seperti cahaya matahari diwaktu pagi dengan memberi kesan positif iaitu Vitamin D dan membunuh bakteria pada wajah sehingga masalah jerawat dapat diatasi.

Rawatan Hapus Jeragat

Selain jerawat, jeragat juga merupakan masalah yang sering berlaku seiring perningkatan usia. Pigmentasi, melasma dan tompok hitam dapat diatasi dengan terapi cahaya bioptron dimana terapi ini membantu menghapuskan melanin didalam epidermis yang tebal dengan memecahkan melanin tersebut kepada partikel halus serta mengaktifkan pertambahan lapisan kolagen yang berkurangan akibat penuaan sehingga menjadikan awet muda.

 

Slimming

Program penurunan berat badan berkesan iaitu Slimway. Antara rawatan yang digunakan ialah terapi enzim bagi membakar lemak berlebihan dan menjadikan tubuh badan lebih sihat. Rawatan ini juga mampu membetulkan sistem metabolik yang rosak agar proses penurunan berat badan lebih cepat berlaku.

Suntikan Umrah Haji

Kesejahteraan fizikal juga memainkan peranan yang penting dalam memastikan ibadat ini dapat ditunaikan dengan lancar dan selesa. Perhimpunan yang besar, suhu cuaca yang berlainan serta tekanan boleh menyebabkan para jemaah lebih terdedah kepada penyakit berjangkit. Kepada bakal-bakal haji dan hajjah, sudahkah anda mengambil suntikan haji dan umrah?

O&G -Sakit Puan

Pakar Perbidanan & Sakit Puan yang dikenali sebagai Obstetrik & Ginekologi turut disediakan di Poliklinik Penawar. Menawarkan pelbagai perkhidmatan sakit puan yang merangkumi pemeriksaan wanita hamil, scan bayi dan juga pemeriksaan Pap Smear

Khatan

Berkhatan adalah kerana tuntutan agama islam, selain itu ia juga dapat mengelakkan dijangkiti penyakit atau untuk menjaga kebersihan.

Poliklinik Penawar Semenyih ada menawarkan pakej berkhatan semasa cuti sekolah hujung tahun untuk kanak-kanak lelaki.

DNA

Jom buat ujian ni DNA HAIR TEST. Ketahui keperluan tubuh badan sehingga jelas segalanya.Jadi nak kurus pun menjadi lebih mudah